Ndonëse u mendua se më 6 shkurtt tempëraturat thyen çdo rekord të mundshëm në Antarktidë, tani kjo është ndryshuar.

Temperaturatt kanë arrittur në..20.75 gradë dhe kjo është shifra më e lartë që është arritur ndonjëherë në këtë zonë.

Shkencëtari brazilian Carlos Schaefer ka thënë për AFP se kurrë nuk kishte parë një temperaturë kaq të lartë në Antarktidë dhe kjo është një çështje që kërkon shumë studim.

Ky regjistrim ii ffundit ështtë bërë në një stacion moniitorimi në ishulliin Seymour, pjesë e një zinxhirii ishujsh..në të njëjttiin gadiishull, në pikën më veriore të kontinentit.

Agjenciia metteorologjiik ka zbuluar se kjo ështtë vlera më e larttë e temperatturave e arrittur në Antarktiidë që nga viti 1961.

By Juda.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!