Si çdo vit dhe mbrëmjen e kaluar është mbajtur ceremonia e çmimeve “Oscars”, në Los Angeles të Kalifornisë.

Gjatë ceremonisë u ndanë shumë çmime të filmave më të mirë, aktorëve më të mirë etj.

Më poshtë ju tregojmë listën e plotë të fituesve, sipas çmimeve.

Filmi më i mirë “Parasite”

Filmi më i mirë ndërkombëtar “Parasite”

Dokumentari më i mirë me metrazh të shkurtër “Learning to Skateboard in a Warzone (If You’re a Girl)”

Dokumentari më i mirë me metrazh të gjatë “American Factory”

Filmi më i mirë i animuar “Toy Story 4”

Aktori më i mirë në rol protagonist Joaquin Phoenix në filmin “Joker”

Aktorja më e mirë në rol protagonist Renée Zellweger në filmin “Judy”

Aktori më i mirë në rol mbështetës Brad Pitt në filmin “Once Upon a Time…in Hollywood”

Aktorja më e mirë në rol mbështetës Laura Dern në filmin “Marriage Story”

Skenari më i mirë original “Parasite”

Skenari më i mirë i përshtatur “Jojo Rabbit”

Filmi më i mirë me metrazh të shkurtër “The Neighbors’ Window”

Filmi më i mirë i animuar me metrazh të shkurtër “Hair Love”

By Juda-al

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!