Ne ju sugjerojmë të ndani pak minuta për të shijuar më të mirën…
Përbërësit:
– 200 ml qumësht;– 20 gr tharm;– 1 kube gjalpë;– 1 lugë e vogël sheqer;– pak kripë;– 100 ml ujë të vakët;– 430 gr miell.
Për shtesë:
– 100 ml ujë;– 50 ml vaj ulliri;– 3 thelpinj hudhre;– kripë;– fletë majdanozi.

Përgatitja:
Në ujëtë vakët shkrimin tharmin dhe sheqerin. Qitni tharmin nëmiell, shtoni gjalpin, kripën dhe qumështin.
Ngjishni derisa tëbëhet brumë i lëmuar. Lëreni tëqëndrojë 30 minuta.
Hidhni në tryezë tëcilën e keni lyer me vaj. Mbështillni nërole të holla dhe pritni nëpjesë të vogla.
Çdo copë formoni në toptha tëvegjël. Tepsinë mbështilleni me letër për pjekje dheradhisni topthat.
Mbuloni dhe lini të qëndrojnë rreth 20 min. Lyeni me të verdhë të vezëve dhe qitni kripë të trashë.
Piqni në 180 gradë Celsius rreth 40minuta. Në tepsi qitni 100mlujë, shtoni pak kripë, vaj ulliri dhe hudhrat e grimcuara dhe fletët e majdanozit.
Tëgjitha përzieni. Sipër qitni hudhër.
Lëreni të absorbojë dhe kënaquni meshije fantastike, transmeton