Nëse keni vendosur të hiqni dorë nga qumështi në kafe, ose thjesht dëshironi të theksoni shijen e pijes së preferuar, provoni këtë truk…

Lajm i mirë se mundeni ta përmirësoni shijen e kafes suaj as më pak e as më shumë se – me pak kripë!

Përpos me këtë mënyrë do të zvogëloni hidhësinë dhe vetvetiu nevojën për sheqerin e pashëndetshëm, por edhe për qumështin, kafja do të ketë shije më të mirë.

Masa perfekt sipas ekspertit të ushqimit Alton Barron, është që të hedhim një të katërtën e një luge të vogël kripë dhe dy lugë kafe të bluar në filxhan të madh.

Natyrisht, nëse konsideroni që ky rekomandim mbi sasinë e kafes është i tepërt, përshtatjani shijes vetjake.

Çfarë ju nevojiten: Kafja dhe kripa.

Çfarë të bëni: Qiteni kripën në kafen e hidhur dhe përzieni.

Për çka funksionon: Kripa jozakonisht lidhet me receptorët e shijes, të cilët detektojnë hidhësinë dhe i ndërpresin ta bëjnë punën e tyre. Shkencë e pastër!

Rezultati: Ndoshta do ta ndieni gjurmën e butë të njelmësisë, mirëpo nëse preferoni notë të njelmët para asaj të hidhur, ky truk është ideal për ju. 

Burimi:/Telegrafi/

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!