Nëse keni vendosur të hiqni dorë nga qumështi në kafe, ose thjesht dëshironi të theksoni shijen e pijes së preferuar, provoni këtë truk…
Lajm i mirë se mundeni ta përmirësoni shijen e kafes suaj as më pak e as më shumë se – me pak kripë!
Përpos me këtë mënyrë do të zvogëloni hidhësinë dhe vetvetiu nevojën për sheqerin e pashëndetshëm, por edhe për qumështin, kafja do të ketë shije më të mirë.
Masa perfekt sipas ekspertit të ushqimit Alton Barron, është që të hedhim një të katërtën e një luge të vogël kripë dhe dy lugë kafe të bluar në filxhan të madh.
Natyrisht, nëse konsideroni që ky rekomandim mbi sasinë e kafes është i tepërt, përshtatjani shijes vetjake.

Çfarë ju nevojiten: Kafja dhe kripa.
Çfarë të bëni: Qiteni kripën në kafen e hidhur dhe përzieni.
Për çka funksionon: Kripa jozakonisht lidhet me receptorët e shijes, të cilët detektojnë hidhësinë dhe i ndërpresin ta bëjnë punën e tyre. Shkencë e pastër!
Rezultati: Ndoshta do ta ndieni gjurmën e butë të njelmësisë, mirëpo nëse preferoni notë të njelmët para asaj të hidhur, ky truk është ideal për ju.
Burimi:/Telegrafi/