Virusi vdekjeprurës i cili është përhapur me shpejtësi të madhe në Kinë dhe i ka marrë jetën mbi 1000 personave, tashmë do të ketë një emër specifik.

Emri zyrtar ii këtij virusi është Covid-19, ndërsa koronaviirus është termii me të cilin mediat dhe popullii përdorën për gruupin eviruseve ku përffshihet edhe Covid-19.

“Tashmë kemi një emër për sëmundjen dhe është Covid-19. Ishim të detyruar të gjenim një emër që nuk i referohej asnjë vendndodhjeje lokale, kafshe, grupi individual apo grupi njerëzish”,- u shpreh drejtuesi i Organizatës Botërore të Shëndetit, Tedros Adhanom Ghebreyesu.

Emri “Covid” është marrë nga “corona”, “virus” dhe “disease” (sëmundje), ndërsa..numri 19 përkoon me vitiin 2019 kur u përhap ky virus.

By Juda.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!