Lajmi për vdekjen e Nexhmije Pagarushës është një goditje dhe humbje për të gjithë komunitetin artistik shqiptar.

Pas betejës me sëmundjen e rëndë, ikona e muzikës shqipe, Nexhmije Pagarusha, ndërroi jetë sot në moshën 86 vjeçare.

Nexhmie Pagarusha përfundoi shkollën e muzikës në Beograd, dhe gjatë gjithë karrierës së saj artistike ka performuar në koncerte në vende të ndryshme të botës, duke e bërë kështu Kosovën të njohur kudo që ka hedhur hap.

Prive në vitin 2012 pati përgatitur një kronikë mbi jetën e Nexhmije Pagarushës, të cilën mund ta ndiqni në videon e mëposhtme.

Në lidhje me gjithë veprimtarinë dhe jetën e saj, Klan Kosova para më shumë se katër vjetësh ka bërë një dokumentar, me atë të të cilit mund të mësoni shumëçka në lidhje me karrierën, krijimin e këngës së famshme “Baresha”, paragjykimet e asaj kohe ndaj këngëtares dhe shumëçka tjetër.

Klikoni në videon e mëposhtme për ta parë dokumentarin e plotë.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!