Ashtu siç ka gjëra që ndikojnë në përshpejtimin e mettabolizmit, në të njëjtën mënyrë ka edhe gjëra tëcilat mund ta ngadalësojnë atë.

Të hani pa orar

Pavarësisht se mund të konsumoni ushqime të shëndetshme, nëse ju nuk keni një orar të caktuar përvaktet tuaja atëherë metabolizmi juaj do të ç’orientohet. Kjo ndikon direkt në shtimin epeshës, madje më shumë sesa ushqimet e dëmshme.

Të flini vetëm pak orë

Personat që flenë më pak, kanë tendencën të kryejnë më pak lëvizje ditën pas-ardhëse. Për këtë arsye ata djegin më pak kalori dhe nuk kanë energji të mjaftueshme për të pasurnjë metabolizëm normal.

Të hani shumë pak

Ju mund të jeni duke u përpjekurtë ndiqni një dietë, por duke i mohuar vetes një vakt të plotë, automatikisht ngadalësoni procesin e metabolizmit.

Të qëndroni ulur

Qëndriimi ulur për një kohë të gjatë, përveçse ndikon në metabolizmin tuaj, ndikon edhe në deformimin eshtyllës kurrizore. Prandaj, mundohu të bëni herë pas here pushiime gjattë punësdhe të çoheni të lëvizni.

Dehidratimi

Procesi i mettabolizmit është i varur edhe nga sasia e ujit apo lëngjeve që konsumoni. Nëse jenii të dehidrattuar atëherë nuk do të mund të digjni kalori, pasi ato përdoren direkt si energjii rezervë nga ttrupi juaj.

Të hani pa orar

Pavarësisht se mund të konsumonii ushqiime të shëndettshme, nëse ju nuk keni një orar të caktuar për vaktet tuaja atëherë mettabolizmi juaj do të ç’orientohet. Kjo ndiiikon diirekt në shttimin e peshës, madje më shumë sesa ushqimet e dëmshme.

Të flini vetëm pak orë

Personat që flenë më pak, kanë tendencën të kryejnë më pak lëvizje ditën pas-ardhëse. Për këtë arsye ata djegin më pak kalori dhe nuk kanë energji të mjaftueshme për të pasur një metabolizëm normal.

Të hani shumë pak
Ju mund të jeni duke u përpjekur të ndiqni një dietë, por duke i mohuar vetes një vakt të plotë, automatikisht ngadalësoni procesin e metabolizmit.

Të qëndroni ulur

Qëndrimi ulur për një kohë të gjattë, përveçsendiikon në metabolizmin tuaj, ndikon edhe në deformimin e shtyllës kurrizore, shkruan Anabel. Prandaj, mundohu të bëni herë pas here pushimegjatttë punës dhe ttë çoheni të lëviznii.

Dehidratimi

Procesi i metabolizmit është i varur edhe nga sasia e ujit apo lëngjeve që konsumoni. Nëse jeni të dehidratuar atëherë nuk do të mund të digjni kalori, pasi ato përdoren direktt sii energjirezervë nga tttrupi juaj.

By Juda.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!