Rrotulloheni natën në krevat për shkakun se nuk mund të flini? Në mbrëmje rrini të shtrira në krevat, ndërsa partneri juaj fle sapo ta vërë kokën mbi jastëkë?

Hulumtuesit e Kanadasë ndoshta e kanë zbuluar shkaktarin, transmeton Telegrafi.

Sipas rezultateve të tyre, kanë zbuluar që ora cirkadiane e femrave është dy orë para orës cirkadiane të meshkujve.

Shkencëtarët kanadezë gjatë 72 orëve kanë ndjekur grupin prej 25 meshkujve dhe femrave dhe kanë shikuar se si vepron ora e tyre cirkadiane.

Gjysma e femrave të anketuara kanë pasur më shumë probleme me gjumin sesa meshkujt.

Për të marrë pasqyrën mbi ciklet e tyre të gjumit meshkujt dhe femrat kanë qenë të testuar në laboratorin e gjumit tri ditë dhe tri net.

Më pas ata kanë matur nivelin e të qenit zgjuar dhe kanë lexuar ritmin e tyre cirkadian duke matur temperaturën e trupit dhe nivelet e hormonit melatoninë – tregues se sa jeni të përgjumur.

Rezultatet përfundimtare kanë treguar që femrat kanë ritmin cirkadian midis 1,7 dhe 2,3 orësh para meshkujve.

Pikërisht për këtë shkak disa femra mund të vuajnë nga pagjumësia e madhe dhe (ose) të flenë të shqetësuara, posaçërisht kur përpiqen të ndjekin shprehitë e partnerit në gjumë.

Burimi:/Telegrafi/

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!