Prej disa ditësh, koronavirùsi i përhapur fillimisht në Kinë ka prékur edhe vendin tonë fqìnj, Italinë, duke e çuar në 7 numrin e vìktìmave. Duke qenë kaq pranë, rréziku i kànòset edhe Shqipërisë, ndaj populli ka nisur të marrë masa për parandàlimin e tij.

Siç është këshilluar gjatë këto ditë, gjithkush duhet të përdorë maska mbrojtëse, doreza e dézinféktantë për duart. Mirëpo, këtu nis problemi ynë!

Kostoja e këtyre produkteve që janë kaq të kërkuara këto ditë nuk është ajo e mëparshmja. Çmimi i dezìnfektàntëve ka shkuar në stratosferë, njëjtë si ai i maskave mbrojtëse!

Një dezinfektant i thjeshtë që deri dje kushtonte 150 lek të reja, sot kushton plot 600 lekë! Po ashtu, edhe çmimi i màskave mbrojtëse është rritur në 450 lek të reja, një çmenduri për popullin që kërkon të mbrohet këto ditë ànkthi e pàniku.

Për këtë veprim aspak të arsyeshëm duhet që Pròkuròria e Tiranës të nisë patjetër një hétim apo të ndërhyjë Autòriteti i Kònkurrencës, siç ka ndodhur sot në Itali.

Këto çmime të pòmpuara janë një padrejtësi e hapur ndaj popullit shqiptar, ku shfaqet qartazi mënyra brutale e përfitmit në kùrriz të një kauze që ka shqetësuar këdo.

Për këtë çështje, Ministrja e Shëndetit, Ogerta Manastirliu, u shpreh në emisionin “Open” të Eni Vasilit se ky rast do të marrë vëmendjen dhe masat e duhura. Shpresojmë që puna të nisë sa më parë! /Iconstyle.al

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!