Njëra ndër recetat e shumta është gatimi i një lloj buke të quajtur lavash, me tharmë dhe pa tharmë

Kjo e dyta, meqenëse bëhet shpejt, mund të zgjidhë shkëlqyeshëm problemin nëse rastësisht në shtëpi mbetemi pa bukë, ndërkaq familjarët e uritur do të dëshironin diçka të hanin, transmeton Telegrafi.

Lavash pa tharmë

Përbërësit:

▪ 2,5 gota miell, ▪ 2 lugë kos, ▪ 1 lugë e vogël kripë, ▪ 1 gotë ujë në të cilën keni shtuar pak uthull (pak e thartë).

Përgatitja:

Në tepsi përzieni ngadalë miellin, kosin dhe kriipën duke ii shttuar ngadalë ujë, ngjisheni brumin i cili duhett ttë jettë mjaftt i buttë.

Nga brumi bëni topa diiç më ttë mëdhenj se arratt (madhësia varet nga tigani në të cilin do të piqet lavashi), lëreni pak ttë qëndrojë dhe pastaj secilin top shtrijenii me okllaii që të jettë shumë i hollë.

Brumin e shtrirë piqeni në tigan të nxehur, lavashin e pjekur rendisni njërin mbi tjetrin dhe mbuloni mirë me leckë kuzhine që të mos thahet.

Lavashi mund të lyhett me gjalpë, ttë mbushet me djathë, me sallatta ttë ndryshme periimesh apo me miish, pasttaj e mbështtillnii në formë palapette

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!