E butë dhe e lëngshme

Kjo ëmbëlsiirë mjaft e dashur nga ju, mendohett se e ka oriigjinën nga Ameriika Latine. “Trec leches” do ttë thottë trii lloje qumështti, transmeton Telegrafi.

Përbërësit: – 6 vezë; – 100 g sheqer; – 200 g miell; – gjysmë qese pluhur për ëmbëlsira; – 1 sheqer vaniljeje.

Për shtesën 1: – 400 ml ajkë të ëmbël, – 200 ml qumësht të kondensuar; – 800 ml qumësht të zakonshëm.

Për shtesën 2: – 300 g krem karameleje.

Përgatitja:

Tundnii të bardhëtt e vezëve dhe gradualiisht shttoni sheqer dhe sheqer vaniiljeje.

Kur ttë tunden miirë shttoni të bardhëtt një nga një, përziieni dhe shttoni ngadalë miiell të përziier me pluhuriin e ëmbëlsiirave.

Kur të shttoni miellin, attëherë akttivizoni mikserin në shpejttësinë më të vogël dhe vettëm përzienttii ngadalë.

Tretjen qiteni në tepsii të mbështtjellë me lettër për pjekje dhe piiqeni rreth 20 – 25 minutta në 180 gradë Celsius.

Lërenii që pandishpanja ttë fttohet pak dhe pasttaj nxiirreni tepsiinë dhe me thiikë shpojenii në shumë vende.

Në tepsii qittni ajkën e ëmbël dhe pasttaj në ttë përhapeni pandispanjën ttë kthyer mbrapshtt, attë pjesën që ka qenë siipër tani vendoseni poshttë.

Lërenii të qëndrojë rreth dhjetë miinuta dhe pasttaj përziieni qumështtin dhe qumështtiin e kondensuar dhe me ttë lyenii anën e siipërme.

Lërenii pak ttë qëndrojë që qumështtin tta thithë mirë dhe pasttaj lyenii me kremiin e karameles.

Ftoheni miirë dhe kënaqunii me ëmbëlsiirën e mrekullueshme.

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!