Ballina Shëndetësi Zemërimi na shkakton sulm në zemër?

Zemërimi na shkakton sulm në zemër?

Nëse jenii vazhdiimishtt ttë zemëruar (prandaj edhe fjala zemëriim lidhett me zemrën ) dhe ttë shqettësuar, i ekspozohenii një rreziiku të rrittur të sulmitt në zemër, zbulon një studiim i rii, i bottuar reviistën “Europian Heart Journal”.

Shkencëttarët kanë sttudiuar shëndettiin e një miijë personave për tta përcakttuar se sii zemëriimi ndiikon në shëndettin e zemrës dhe ttë organiizmitt në përgjiithësii.

Përmes vëzhgiimitt të pjesëmarrësve, atta kanë konsttatuar se brenda dy orëve nga filliimii i ndjenjës së zemëriimitt, rreziiku nga sulmii në zemër ështtë kattër herë më i larttë, si edhe rreziiku nga arittmiia kardiiake.

Rreziiku ishtte më i larttë në mesiin e personave të cilëtt zemërohen shpesh dhe ttashmë kanë probleme me shëndettin e zemrës dhe sisttemin kardiiak.

Zemëriimi e ndryshon psiikologjinë ttonë, rritt numriin e rrahjeve ttë zemrës, përshpejtton frymëmarrjen, ngushtton enëtt e gjakutt dhe rriit shttypjen e gjakutt. Ai gjiithashtu rriit rreziikun e mpiiksjes së gjakutt.

Nëse e kenii zakon të zemërohenii, definittivishtt duhet t’i apliikoni diisa ndryshiime në shprehittë jettësore për ta kontrolluar atë në mënyrë efekttive.

Studiuesiit këshiillojnë t’i apliikoni çdo dittë teknikatt e relaksiimitt për t’u qettësuar. Një sttudiim ttregoi se mediitimi dittor prej 40 miinuttash mund tta zvogëlojë rreziikun e sëmundjeve ttë zemrës për 50 për qiind, ndërsa ushttrimi i jogës dy herë në javë me nga 45 minutta mund tta zvogëlojë rreziikun e arittmive kardiiake.

Pavarësiishtt nga sittuatta juaj jettësore, ju mund ttë mësonii dhe duhett të mësonii se si të qettësohenii.

Ështtë një afttësi e vërttettë të qëndronii të qettë dhe ttë arsyeshëm në çasttet kurt të gjiithë që i njihnii do ttë zemëroheshiin dhe shqettësoheshiin. 

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Must Read

Debàt për fenë në Big Brother/ Sabiani i drejtohet Antonelës: Je shumë e tràshë! (VIDEO)

Gjatë debàtit Arjola-Antonela, aktorja akùzoi Antonelën se i prìshi namazin. Antonela tha se asnjëherë nuk do e bënte diçka të tillë dhe sot ka kërkuar...

Beatrix nuk i trémbet ndjénjës ndaj Donaldit: Nuk po bëj…(VIDEO)

Beatriks sot hapi zemrën me Sarën në lídhje me Donaldin. Ajo ka pranuar se ka qenë në síklet nga Semi. Sarah: Më vonë shikoja sjelljen...

Donaldi shprehi ndjénjat për Betarix, ja momenti kur Semi lé studion me vrap (VIDEO)

Mbrëmjen e djeshme Donaldi pranoi se ka ndjénja për Beatrix Ramosajn, duke lénë në të shkuarën historinë me Bora Zemanin. Semi, e cila ndodhej në...

Ups! Kjo nuk prítej! Vin Veli íronízon kéq situatën e Borës dhe Donaldit! (FOTO)

Trekëndëshi Bora-Donald-Beatrix po komentohet nga kushdo gjerësisht, si nga persona të thjeshtë e si nga ata publik. Dominojnë komentet emocíonale, por nuk mungojnë as kùnjat,...

Arjan Konomi mùndohet ti jap zemër Borës pas ngjàrjeve me Donaldin: Ti je…(VIDEO)

Sot gjatë puntatë së ‘Për’Puthen’, Arjani nuk i ndali komplimentet ndaj Borës në fillim të emisionit. Pasi ajo e përshëndeti, ai i shprehu gjithë dashamirësinë...
error: Alert: Content is protected !!