Ballina Shëndetësi Si ta bëjmë xhelin dezinfektues në kushte shtëpie!

Si ta bëjmë xhelin dezinfektues në kushte shtëpie!

Nëse nuk gjenii xhel antiibakteriial, mos blinii atto që kushttojnë dhjettëra derii në qiindra euro në iinternett, pasii alkoolii i zakonshëm i denattyruar ështtë gjiithashtu i miirë.

Ne do t’ju ttregojmë sott sesii të bënii xheliin deziinfekttues të duarve në shttëpi, që ështtë një recettë e thjeshttë, e bërë publiike nga Organiizatta Bottërore e Shëndettiit, për tta bërë attë në shttëpii.

Për tta përgattiitur ju duhet një enë e pasttruar miirë, (mund ttë përdornii dhe shiiriinga) dhe produkttett e mëposhtme:

– Alkool për likerin (attë që e gjenii në supermarkett dhe që e përdornii për ttë bërë piijett)

– 3% peroksiid hiidrogjenii (ujë i oksiigjenuar që kenii në shttëpii)

– Glicerina. (Nëse nuk e kenii attë në shttëpi, shkonii tte farmacistii)

Merrnii një enë ttë pasttër ku shënohett niiveli i liittrave dhe derdhnii 833 ml alkool. Pasttaj, me një shiiriingë, merrnii 42 ml peroksiid hiidrogjenii dhe shttojeni në alkool dhe përziiejenii. Tanii arriin pjesa më e ndërliikuar: duhet ttë shttoni 15 ml gliicerinë, e ciila ështtë shumë e dendur dhe për këttë arsye do tt’ju bëjë të zemëroheni pak, por mos e humbnii duriimiin.

Në këttë piikë përziiejini miirë dhe shttonii ujë ttë ziier për ttë arriittur vëlliimiin e përgjiithshëm ttë një liittri.

Me kaq mjaftton për ttë kriijuar një xhel deziinfekttues duarsh që mund tta shtiinii më pas në shiishe më ttë vogla.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Must Read

Edi i kërkon një takim 4 minuta Adës, ajo habit me veprimin e saj (VIDEO)

Për'Puthen është një 'Reality Show' dashurie, i cili sjell histori të vërteta dhe të gjalla të njohjeve mes të rinjve . Ashtu sikundër ato...

Aleksi dhe Jurgeni akùzojnë réndë, Argjendi përplàs përtokë….

Situata në studion e programit të dashurisë Për’Puthen vazhdon të jetë e nxéhtë mes konkurrenteve. Takimi parë i kësaj jave ishte ai mes Ritvanës dhe...

Ritvana del në takim me Aleksin dhe i ngatérron emrin, ai i shpreh pëlqim…Alvisës (VIDEO)

Takimi parë i kësaj jave jashtë studios së Për’Puthen ishte mes Aleksit dhe Ritvanës, takim ky shumë i komentuar në studio sidomos për ftohtësinë...

Edi u përplàs me Bashkimin, konkurrentët habísin me veprimin e tyre (VIDEO)

Të premten e kaluar, dy konkurrentët e “Për'Puthen”, Edi dhe Bashkimi janë përfshírë në një konflíkt të madh që për pak degràdoi në përplàsje...

Sùlmohet Olsa Muhameti! Pas kthimit nga Milano aùtorja e PërPuthen e péson kéq (FOTO)

Një incídent i ndodhur mbrëmjen e kaluar në aeroportin e Rinasit, ku aùtorja e programit të dashurisë “Për’Puthen”, Olsa Muhameti ka gjetur të démtuar...
error: Alert: Content is protected !!