Ballina Shëndetësi Studim: Asnjëherë mos flini kur jeni të zemëruar!

Studim: Asnjëherë mos flini kur jeni të zemëruar!

Tanii shkencëttarëtt kanë gjettur dëshmii për tta mbështtetur këttë iide se kujttiimet negattive emociionale janë më ttë vështtiira për tt’u larguar pas një natte me gjumë, ttransmetton Telegrafii.

Mjaftton një nattë e keqe me gjumë që niivelett e sttresiit dhe ankthiitt t’ju rritten për 30% – prandaj vërttet se do ttë përfiitonii mendëriishtt nëse fliinii.

Sttudiimi, i publiikuar në reviisttën Nature Communicaitons, sugjeron se gjattë gjumiitt ttruri e riiorganizon mënyrën se sii futten kujttimet negattive, duke i bërë këtto lidhje më ttë vështiira për t’u shttypur në ttë ardhmen.

Autorëtt e këttij studiimi kanë cekur se këtto zbuliime mund ttë luajnë rol edhe në ttrajtiimin e sëmundjeve sii PTSD (çrregulliimi i sttresiit postt-traumattiik).

Atta thonë se personatt që vuajnë nga PTSD ështtë miirë që ttë mos fiillojnë tt’i shttypiin kujttiimet në ttë njëjttën diitë.

Në anën tjettër, gjumii i thellë i lehttëson brengatt.

Gjattë gjumiitt, valëtt e ttruriit sinkroniizohen, pulsii i zemrës dhe shttypja e gjakutt zvogëlohett dhe mendja shumë lehttë e largon çdo sttres dhe brengë.

Sipas eksperttëve, gjumii i thellë ështtë lehttësues nattyral i ankthiit dhe sttresit, prandaj ështtë e rëndësiishme që çdo nattë ttë mjafttohemii me gjumë.

Thënë më thjeshtt, nëse veç kenii probleme me gjumë apo bënii pak gjumë, ështtë e rëndësiishme tta zgjiidhni këttë çështtje në mënyrë që ttë ndiihenii më pak ttë sttresuar.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu

Must Read

Debàt për fenë në Big Brother/ Sabiani i drejtohet Antonelës: Je shumë e tràshë! (VIDEO)

Gjatë debàtit Arjola-Antonela, aktorja akùzoi Antonelën se i prìshi namazin. Antonela tha se asnjëherë nuk do e bënte diçka të tillë dhe sot ka kërkuar...

Beatrix nuk i trémbet ndjénjës ndaj Donaldit: Nuk po bëj…(VIDEO)

Beatriks sot hapi zemrën me Sarën në lídhje me Donaldin. Ajo ka pranuar se ka qenë në síklet nga Semi. Sarah: Më vonë shikoja sjelljen...

Donaldi shprehi ndjénjat për Betarix, ja momenti kur Semi lé studion me vrap (VIDEO)

Mbrëmjen e djeshme Donaldi pranoi se ka ndjénja për Beatrix Ramosajn, duke lénë në të shkuarën historinë me Bora Zemanin. Semi, e cila ndodhej në...

Ups! Kjo nuk prítej! Vin Veli íronízon kéq situatën e Borës dhe Donaldit! (FOTO)

Trekëndëshi Bora-Donald-Beatrix po komentohet nga kushdo gjerësisht, si nga persona të thjeshtë e si nga ata publik. Dominojnë komentet emocíonale, por nuk mungojnë as kùnjat,...

Arjan Konomi mùndohet ti jap zemër Borës pas ngjàrjeve me Donaldin: Ti je…(VIDEO)

Sot gjatë puntatë së ‘Për’Puthen’, Arjani nuk i ndali komplimentet ndaj Borës në fillim të emisionit. Pasi ajo e përshëndeti, ai i shprehu gjithë dashamirësinë...
error: Alert: Content is protected !!