Hístorikisht, përgjatë karrierës së tij, Ermal Mamaqi është fòkusuar në një drejtim: humori. Emisionet kishin në fòkus hùmorin, personaliteti i tij, Instagrami i tij. Prandaj, u çùditëm pak kur vùmë re se Mamaqi fílloi të postonte citate fr ymëzuese nga Aristotely, Sheryl Sandberg apo Leo Tolstoy.

Me pèrllogaritjet tona, Mamaqi nisi sagën e postimeve motivuese në nëntor të vitit të shkuar dhe deri më sot nuk ka reshtur dhe as nuk e ka në plan.

I ftuar në “ThumbOn,” ai foli për rrugëtimin e tij nga i varfër në i suksesshëm. Ai mendon se biznesmenët shihen shtrembër në Shqipëri ngaqë jemi një vend post kòmunist. Atë vetë e mësonin prindërit se biznesmenët shfr ytëzojnë të varfërit. Sipas Mamaqit (dhe kápitalizmit) biznesmenët krijojnë mundësi që të varfërit të mos jenë áq të várfër. “Të várfërit nuk janë të várfër ngaqë janë të pásurit të pásur,” thotë ai. “Që të pásurohen duhet në rradhë të parë të ndryshojnë mendimin dhe të gjejë mënyrën si të bëhen të pasur.”

Si ndodhi e gjithë kjo? Si dolëm këtu? Pse po flet Ermal Mamaqi për të varfërit dhe të pasurit?

“Unë trájnohem për t’u bërë trájner. Nuk jam akoma në atë nivel që të dal dhe t’u them njerëzve që mund t’u tregoj rrugën drejt suksesit. Është një nga èndrrat e mia. Besoj se do realizohet dikur,” shpjegoi ai.

Me trajner, Mamaqi do të thotë guru për jetën, suksesin dhe biznesin, pak a shumë si Tony Robbins që po përmendet çdo ditë e më shumë në Anabel. Ndoshta kjo përshkruan më së miri frymën e njerëzve në Shqipëri sot. Duan çmos të jenë të suksesshëm dhe të pasur dhe duan ta arrijnë suksesin dhe pasurinë tani!

By Juda

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Alert: Content is protected !!